Kansainvälistä vertailutietoa
Tuotamme kansainvälistä vertailutietoa Suomen ja muiden maiden eläkejärjestelmistä. Vertailumme pohjautuvat kansallisten ja kansainvälisten organisaatioiden tuottamiin tilastotietoihin.
Kansainvälistä vertailutietoa -sivuilla kuvataan eri maiden keskeisiä eroja ja tapoja järjestää kansallinen eläketurva. Osio sisältää taulukoita ja visuaalista informaatiota muun muassa vanhuuseläkei’istä, eläkevaroista ja eläkeindekseistä.
Eläkevarojen sijoitustuottojen vertailu
Eläketurvakeskus lisää, täydentää ja tarkentaa eläkevarojen sijoittamista koskevaa kansainvälistä vertailutietoa. Vertailuissamme huomioidaan erityisesti Suomen työeläkejärjestelmän erityispiirteet. Tarkoituksena on avata sijoitustoiminnan roolia rahoituksen yhtenä keskeisenä osana.
Vanhuuseläkeiät eri maissa
Tällä hetkellä yleinen eläkeikä EU-maissa on 65 vuotta. Yhä useammassa maassa eläkeikä on sidottu elinajanodotteen kehitykseen. Joissain maissa on käytössä eri eläkeiät miehille ja naisille.
Aiheeseen liittyviä uutisia
Kansainvälinen eläkevertailu: Suomen eläkejärjestelmä seitsemänneksi paras, luotettavuudessa yhä ykkönen
Eläkerahastojen kansainvälinen tuottovertailu: Inflaatio söi suomalaisten reaalituotot
Kansainvälinen eläkevertailu: Suomen eläkejärjestelmä kuudenneksi paras, luotettavuudessa ykkönen
Aiheeseen liittyviä blogeja
Mikä on riittävä eläke? EU-maat vertailussa
Miltä suomalaisten eläketurva näyttää muihin EU-maihin verrattuna? Entä miten korona- ja inflaatiokriisi vaikuttivat eläkkeiden tasoon eri maissa? Kesäkuussa julkaistu raportti kokoaa yhteen …
Tarvitaanko työuraeläkettä? Näin asian näkee OECD
Eläkeikiä nostetaan Euroopassa. Monissa Euroopan maissa on kuitenkin henkilöitä, jotka pääsevät eläkkeelle aiemmin kuin muut. Heille myönnetään työn raskauteen perustuva työuraeläke. …